Rossmann Magyarország

Amikor a dezodor és a művészet találkozik

Platform:
Instagram

A munka ránk eső része:
Content creation, szövegírás, project management, social media management

Project kezdete:
2017.04.01.

Project vége:
2017.12.31.

Elkészült kreatívok száma:
170

Az elkészítésben közreműködtek:
Fotó: Vulman Péter
Styling: Abaffy Kinga
Stúdió: Hammer Agency

Feladat:
A Rossmann márkanév és termék paletta bemutatása a 16-24 éves korosztály számára az Instagramon, mint a fiatalok kedvenc csatornáján keresztül.

Pikantéria:
A Rossmann mindig is a 30-45 éves korosztálynak pozicionált, “me moment”-es brand volt, ami úgy szerette volna feltüntetni magát, mint a háziasszonyok kedvenc sminkboltja. Az idők változtak és a feltörekvő nemzedék is célcsoporttá vált, úgyhogy nem volt mit tenni, meg kellett fiatalítani a márka közösségi megjelenését.

A megoldás:
Az Instagram egy tökéletes csatorna a fiatalok elérésére, de hogyan valósítható meg egy alapvetően fotó alapú oldalon egy kimért márka bemutatása? Egyszerű: ötvöztük a művészetet és a termékeket, így született meg egy olyan koncepció, ami fotó stúdió minőségben készült kompozíciókkal operálva mutatta be a termékeket, és azt a fiatalos, energikus és kreatív életstílust, ami mögötte van. Kicsiny csapatunk a szövegek megírásában és a koncepciók elkészítésében jeleskedett, a fotók pedig egy külsős fotóstúdióban készültek el a saját brief-jeink és iránymutatásaink alapján.

Eredmény:
A Rossmann márka Instagramon való stabilizálása és több mint 14 ezer üde, fiatal és rendkívül lelkes követő beszerzése.