Proctoline

Amikor mindent beáldozunk egy jó PR-ért. Mindent!

Platform:
PR / YouTube / inbound marketing

A munka ránk eső része:
Szövegírás, videós tartalom előállítása

Project kezdete:
2015. február

Elkészült cikkek és videók száma:
1

Feladat:
A testépítők körében népbetegségnek számít az aranyér, ami szűrő jelleggel elvégzett vizsgálatok során könnyen diagnosztizálható és gyógyítható. Sajnos – a főleg férfiakat érintő – betegséggel már csak akkor kerülnek orvoshoz a sportolók, amikor az már előrehaladott, komoly panaszokat okozó, nehezebben kezelhető stádiumba került. A PR kampány során az volt a cél, hogy a proktológiai vizsgálatot övező félelmeket eloszlassuk, és bebizonyítsuk, hogy korántsem annyira kellemetlen, mint ahogy azt az emberek gondolják.

Pikantéria:
A Megrendelő az egyeztetéseink elején PR cikkben szerette volna bemutatni a vizsgálatot, de ennek elkészítésétől több okból is elzárkóztunk: Ilyen cikkből rengeteg van, nem túl emberközeliek és nem igazán hihetőek. Leírni bármit lehet, és ettől még semmi sem lesz hiteles.

A megoldás:
Némi közvéleménykutatás után arra jutottunk, hogy egy videóval el lehet érni a kívánt hatást, így készült el a vizsgálatot bemutató képi anyag, amiben igyekeztünk emberközeli és vicces formában tálalni azt, amitől mélyen a szívünkben mindannyian rettegünk. A forgatás nagyon szórakoztató volt, és az éves szűrővizsgálatot is letudtuk. Win-win! A célcsoport könnyebb elérése érdekében a videót és a hozzá tartozó cikket a http://bodybuilding.blog.hu közöltük.

Eredmény:
A videó nem csak a testépítő blog, de a klinika saját YouTube csatornájára is felkerült és már jócskán átlépte a 100.000-es megtekintésszámot, mindenféle fizetős kampány nélkül. Az anyag és az azt kísérő cikk annyira biztatóan hatott az olvasóikra, hogy a megjelenése utáni pár napon belül előjegyzések tömege árasztotta el a klinikát, ami kénytelen volt leállítani az aktuálisan futó kampányait, mert a következő 4 hónapra már nem tudtak időpontot adni senkinek. Ezek után senki sem mondhatja azt, hogy nem visszük vásárra a bőrünket, ha éppen az kell egy sikeres kampányhoz! 🙂